Magyar English
Cím: 1097 Budapest, Illatos út 9.   Telefon: (+36 1)280 6905   Fax: (+36 1) 280 5794
Keresés   ok
Híreink
Terepjáró, ballisztikai védelemmel ellátható többcélú jármű-család fejlesztése keretében 4X4 kerékképletű beteg/sebesült/sérült szállító és 6X6 kerékképletű bázisjármű kialakítása
%TITLE% A Respirátor Zrt, terepjáró, ballisztikai védelemmel ellátható többcélú jármű-család fejlesztése keretében 4X4 kerékképletű beteg/sebesült/sérült szállító és 6X6 kerékképletű bázisjármű kialakításának fejlesztését kezdi meg 2012. október 1-vel.
A Respirátor zrt (100%-ban magyar tulajdonú cég) tevékenységi körébe az egyéni védő eszközök, speciális védőruhák, kollektív ABV rendszerek, mentesítő berendezések speciális járművek fejlesztése és gyártása, továbbá a más gyártók vegyivédelmi eszközei forgalmazása és szervizelése tartozik. Korábbi fejlesztéseink eredményeire és az időközben felmerült piaci igényekre alapozva újabb fejlesztést indítottunk.

A fejlesztési folyamat meggyorsítása és teljesebbé tétele érdekében projektünkkel pályázatot nyújtottunk be az Új Széchenyi Terv keretében a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép-magyarországi régióban tárgyú kiírásra (KMR_12_2).

A projekt megvalósításával két különböző terepjáró jármű fejlesztése valósul meg:

4x4 kerékképletű jármű, melynek rendeltetése és egyben felhasználhatósági területe betegek, sebesültek/sérültek ellátása, szállítása, szélsőséges időjárási-, út-, és környezeti viszonyok közepette, katasztrófa sújtotta területeken és akár háborús békefenntartó feladatok ellátás során, 6x6 kerékképletű többcélú bázisjármű, melynek bázisán további képességek alakíthatóak ki. Ezen bázisjármű lehetővé teszi nagyobb létszám szállítását, a biztonság érdekében szükséges növelt védettség megvalósítását. A 30 hónapos projekt futamidő alatt elkészülő járművek megfelelnek a kategóriájukra vonatkozó hazai szabványoknak (MSZ és MSZ K), EGB/EGK, valamint NATO STANAG előírásoknak. A prototípus járművek megfelelőségi vizsgálatait tanúsíttatjuk mind polgári közlekedésben való részvételre, mind a speciális körülmények közötti alkalmasságra.

A járművek konstrukciójukban, felszereltségükben könnyen alakíthatóak lesznek az egyedi felhasználói igényekhez, feladatorientált berendezésekkel és felszerelésekkel láthatók el és egyaránt alkalmazhatóak/alkalmassá tehetőek katasztrófavédelmi, honvédelmi és speciális körülmények közepette ellátandó logisztika és más feladatok elvégzésére.

A RESPIRÁTOR zrt tevékenységének fő célja a mindennapi biztonság megteremtése a munkát végző (feladatot végrehajtó) ember számára.

 

bmk_uszt
Közép-Magyarországi Operatív Program
KMR_12-1-2012-0197
Vállalati innováció támogatása

Projekt megnevezése:

Terepjáró, ballisztikai védelemmel ellátható többcélú jármű-család fejlesztése keretében 4X4 kerékképletű beteg/sebesült/sérült szállító és 6X6 kerékképletű bázisjármű kialakítása

Projekt azonosító: KMR_12-1-2012-0197
Megvalósítás ideje: 2012.10.01-2015.03.31.

Kedvezményezett: Respirátor Zrt
bmk_uszt
 
bmk_uszt Közreműködő szervezet:

MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1539 Budapest, Postafiók 684
 
  bmk_uszt
 
Respirátor zrt.
H-1097 Budapest, Illatos út 9.
Telefon: +36 (1) 280 6905
Fax: +36 (1) 280 5794
Email: info@respirator.hu
Web: www.respirator.hu
RESPIRATORHirdetés