Magyar English
Cím: 1097 Budapest, Illatos út 9.   Telefon: (+36 1)280 6905   Fax: (+36 1) 280 5794
Keresés   ok
Híreink
SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013.08.14. - Járműcsalád fejlesztése
%TITLE% A RESPIRÁTOR Zrt. az Új Széchenyi Terv segítségével közel 221,5 millió forint támogatást kapott vállalkozása fejlesztéséhez. A fejlesztés összköltsége 492 millió forintot meghaladta, amiből terepjáró, ballisztikai védelemmel ellátható többcélú jármű-család fejlesztése valósult meg. A fejlesztéseket 2012. október 1-vel kezdték meg.
A Respirátor zrt (100%-ban magyar tulajdonú cég) tevékenységi körébe az egyéni védő eszközök, speciális védőruhák, kollektív ABV rendszerek, mentesítő berendezések speciális járművek fejlesztése és gyártása, továbbá a más gyártók vegyivédelmi eszközei forgalmazása és szervizelése tartozik. Korábbi fejlesztéseik eredményeire és az időközben felmerült piaci igényekre alapozva újabb fejlesztést indítottak.

A fejlesztési folyamat meggyorsítása és teljesebbé tétele érdekében projektjükkel pályázatot nyújtottak be az Új Széchenyi Terv keretében a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból a Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép-magyarországi régióban tárgyú kiírásra (KMR_12_2).

A projekt megvalósításával két különböző terepjáró jármű fejlesztése valósul meg:
  • 4x4 kerékképletű jármű, melynek rendeltetése és egyben felhasználhatósági területe betegek, sebesültek/sérültek ellátása, szállítása, szélsőséges időjárási-, út-, és környezeti viszonyok közepette, katasztrófa sújtotta területeken és akár háborús békefenntartó feladatok ellátás során,
  • 6x6 kerékképletű többcélú bázisjármű, melynek bázisán további képességek alakíthatóak ki. Ezen bázisjármű lehetővé teszi nagyobb létszám szállítását, a biztonság érdekében szükséges növelt védettség megvalósítását.
A 30 hónapos projekt futamidő alatt elkészülő járművek megfelelnek a kategóriájukra vonatkozó hazai szabványoknak (MSZ és MSZ K), EGB/EGK, valamint NATO STANAG előírásoknak. A prototípus járművek meg elelőségi vizsgálatait tanúsíttatják mind polgári közlekedésben való részvételre, mind a speciális körülmények közötti alkalmasságra.

A járművek konstrukciójukban, felszereltségükben könnyen alakíthatóak lesznek az egyedi felhasználói igényekhez, feladatorientált berendezésekkel és felszerelésekkel láthatók el és egyaránt alkalmazhatóak/alkalmassá tehetőek katasztrófavédelmi, honvédelmi és speciális körülmények közepette ellátandó logisztika és más feladatok elvégzésére.

A RESPIRÁTOR Zrt. tevékenységének fő célja a mindennapi biztonság megteremtése a munkát végző (feladatot végrehajtó) ember számára.
bmk_uszt
 
Respirátor zrt.
H-1097 Budapest, Illatos út 9.
Telefon: +36 (1) 280 6905
Fax: +36 (1) 280 5794
Email: info@respirator.hu
Web: www.respirator.hu
RESPIRATORHirdetés