Magyar English
Cím: 1097 Budapest, Illatos út 9.   Telefon: (+36 1)280 6905   Fax: (+36 1) 280 5794
Keresés   ok

Cégünkről
 
A RESPIRÁTOR zrt. Magyarország egyetlen légzésvédelmi eszközöket gyártó vállalata. A cég jogelődjét a német AUER cég és a Magyar Honvédkincstár alapította azzal a céllal, hogy a honvédség vegyivédelmi eszközigényét hazai gyártásból lehessen kielégíteni. Ma a cég gyártási és értékesítési palettáján komoly szerepet játszik a katonai és a polgári (ipari) igények kielégítése. A társaság ma 100%-ban magyar tulajdonú.

Tevékenységi körébe a személyi légzésvédelmi eszközök (álarcok, gáz-, por- és kombinált szűrőbetétek) és védőruhák gyártása, továbbá saját termékei valamint más gyártók vegyivédelmi eszközei (sűrítettlevegős légzőkészülékek, speciális védőruhák, kollektív ABV szűrő-szellőztetők, vegyifelderítő műszerek, mentesítő berendezések és készletek) forgalmazása és szervizelése tartozik. A személyi védőeszközök gyártása által igényelt magas minőségű munkavégzés hátterét a jól felszerelt laboratórium és a gyártási minőségellenőrzés biztosítja.

Közepes szűrőink nemzetközi elismerése és a gyártási rendszer IS0 9001 minősítése jelzi, hogy termékeinkbe 80 év gyártási tapasztalatát építjük be. Cégünk rendelkezik továbbá az AQAP 2110 minősítéssel, és a TNO által kifejlesztett eszközöket használjuk laboratóriumunkban.

Jelszavunk:TESTRE SZABOTT BIZTONSÁG!

Vásárlóink közé tartoznak vegyipari nagyüzemek, atomerőmű, katasztrófavédelem, tűzoltóság, fegyveres testületek. A vevőszolgálat feladata vevőink észrevételeinek gyűjtése, amelyek mindenkor hozzájárultak gyártmányfejlesztésünk sikeréhez. A RESPIRÁTOR zrt. tevékenységének fő célja a mindennapi biztonság megteremtése a munkát végző (feladatot végrehajtó) ember számára.

 

A Respirátor  Zrt az elmúlt évtizedben jelentős fejlődésen ment keresztül, amelynek során elsődleges szempont volt megrendelőink magas színvonalú kiszolgálása a hazai fejlesztésű termékeinkkel!

2008-óta stratégiai partnerségben dolgoztunk a Gamma Műszaki  Részvénytársasággal. A Gamma Zrt tulajdonosi köre méretgazdaságossági és hatékonysági szempontok figyelembevételével előző évben úgy döntött, hogy a profilhoz kapcsolódó területeken felvásárlásokat kezdeményez, közvetlenül vagy az általuk tulajdonolt cégeken keresztül. Ezt elsősorban olyan cégek viszonylatában indították el, ahol legalább kisebbségi tulajdonnal már rendelkeztek, vagy sok éves együttműködéseknek köszönhetően ráláttak az adott cég működésére. 2014-ben a Gamma Zrt már meghatározó tulajdonossá vált az alkatrészgyártással foglalkozó Gamma Mechanikai Kft.-ben, s ezt az irányt egyesülésekkel folytatták.

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg.01-10-042525/121. és Cg.01-10-041097/146. számú végzéseivel elrendelte a RESPIRÁTOR Vegyivédelmi és Tűzvédelmi zártkörűen működő Részvénytársaság (Cg. 01-10-041097) beolvadás útján történő egyesülésének cégnyilvántartásba történő bejegyzését a GAMMA Zrt-vel. A beolvadás folytán a RESPIRÁTOR Zrt. általános jogutódja a GAMMA Zrt. A beolvadó RESPIRÁTOR Zrt megszűnésével a társaság vagyona, mint egész szállt át az átvevő GAMMA Zrt-re és a GAMMA Zrt-t illetik meg a Respirátor Zrt jogai és terhelik a kötelezettségei, ideértve az egyes engedélyekből eredő, illetve az általa végzett tevékenységekre vonatkozó jogosultságokat.

A fentiek alapján tájékoztatom Önöket, hogy a Respirátor Zrt szerződéseiből eredő valamennyi jog és kötelezettség a GAMMA Zrt-re, mint általános jogutódra szállt át,  így ezekben az esetekben az Önök szerződéses partnere 2015. február 10. napjától a GAMMA Zrt.

A beolvasztással egy tőkeerős, jelentős fejlesztési és gyártási kapacitással rendelkező vállalkozás jött létre. Természetesen az átalakulást követően is a már megszokott színvonalon szolgáljuk ki partnereinket, korábbi elérhetőségeinken továbbra is elérnek bennünket! Amennyiben az egyesüléssel kapcsolatban kérdéseik merülnek fel, szívesen állunk rendelkezésükre, akár írásban, akár személyesen.

Az 1920-ban alapított Gamma Zrt továbbra is az ország egyik meghatározó és megbízható védelmiipari gyártója lesz, a legszélesebb termékportfólióval.  A Respirátor név sem tűnik el, továbbiakban a Gamma Zrt egyik márkaneveként találkozhatnak vele.

Remélem, hogy az új felépítésünkből származó további előnyöket Önök is hamarosan megtapasztalhatják!

A továbbiakban ezt a honlapot már nem frissítjük, kérjük látogasson el a www.gammatech.hu honlapunkra!

 

Hirdetés